The Style Shrink

Eerste hulp bij een eigen stijl – of échte hulp bij een eigen stijl

eigen stijl

Vanaf een bepaalde leeftijd, wordt er in meer of mindere mate van je verwacht dat je jezelf kunt kleden. Góed kunt kleden. Dat je een eigen stijl hebt ontwikkeld. En omdat een van de sociale functies van kleding is om aan je omgeving te laten zien ‘dat je het begrijpt’, trek je niet zo snel aan de bel als je eigenlijk geen idee hebt wat je aan het doen bent. Je lost het op door het weg te wuiven (‘Ach kleding is niet zo belangrijk, ik heb er niets mee’), door met hagel te gaan schieten (hallo, miskoop) of door het weg te lachen (‘Ik heb gewoon echt geen smaak’).

Het Kookboek

De pest is, dat we allemaal wel degelijk iets met kleding hebben. Ook als we het niet leuk vinden. Net als dat we iedere dag moeten eten, moeten we ons ook iedere dag aankleden. Laten we voor de grap kleden en koken eens met elkaar vergelijken. We vinden het interessant als anderen een kookcursus doen of een huis vol met kookboeken hebben. We geven elkaar graag een kookboek cadeau. Niemand die bij het ontvangen van een kookboek denkt: ‘Wat een belediging, ze vinden dus dat ik niet kan koken.’ Maar we denken er wel drie keer over na voor we iemand een boek over de zoektocht naar een eigen stijl geven. En reken maar dat er direct door je hoofd schiet: ‘Zie ik er dan niet goed uit?’ Wanneer je je meer verdiept in kleding, een styling workshop volgt of boeken koopt die je helpen met het vinden van een eigen stijl, voel je je sneller een beetje bezwaard. Of de sukkel die niet weet hoe het hoort. En tegelijkertijd zijn we allemaal hartstikke druk met elkaar laten zien dat we precies weten wat er in de mode is. Gek spelletje, toch?

Quick fixes

We laten ons niet graag helpen als het op kleding aankomt en als we dat al wel doen, dan willen we graag quick fixes. Snelle oplossingen, die voorgeschreven worden door iemand anders. Lijstjes met musthaves. ‘Zo-draag-je’-rubrieken. 

Juist omdat we zoveel verwarrende informatie omtrent kleding op ons afgevuurd krijgen, zoeken we vaak naar bevestiging. Als je vrouwen zegt: precies zo moet je het doen om het goed te doen, dit is de kant-en-klaar-oplossing, de quick fix, dan geven we daar vaak maar al te graag ons geld aan uit. Sex sells. Maar zekerheid verkoopt nog beter. 

EIGEN STIJL BINNEN HANDBEREIK

Omdat kleding letterlijk je tweede huid is, is het super persoonlijk. En daarom geloof ik dat een eigen stijl ook echt van jou zou moeten zijn. En ben ik niet zo’n voorstander van tips en trucjes. Liever geef ik je met The Style Shrink (middels het boek en onze modules) alle inzichten en alle tools om jezelf, iedere dag opnieuw, te kleden. Sterker nog: om jezelf iedere dag opnieuw gelukkig te kleden. Als we namelijk alles wat we denken te weten over kleding loslaten en het opnieuw leren is die eigen stijl binnen handbereik. En leer je iets waar je de rest van je leven iets aan hebt. En niet iets wat maar één modeseizoen geldig is.  

Oudejaarsavond komt vroeg in 2020!

Morgen is het weer maandag.De start van een nieuwe week.Geen idee hoe dat voor jou werkt maar de opmaat naar een maandag voelt voor mij vaak als een miniatuurversie van…

6 september 2020

Je kleding spreekt

Begin oktober kwam mijn boek Kleed Jezelf Gelukkig uit. Dat bericht ontketende een lawine aan super enthousiaste reacties: waarvoor dank! Er zat één berichtje bij van een dame die het…

25 augustus 2020

BESTEL NU MIJN BOEK ‘KLEED JEZELF GELUKKIG’ EN ONTVANG GRATIS MIJN NIEUWSTE MODULE T.W.V. € 59,-

Op 6 oktober zag mijn boek (lees: baby) ‘Kleed Jezelf Gelukkig’ het levenslicht. Het resultaat van iets waar ik maandenlang gigantisch veel liefde in heb gestopt. En ik kan niet…

23 augustus 2020
Delen
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang tips, aanbiedingen en de laatste updates over mijn activiteiten.