The Style Shrink

F*ck Fashion, hallo Style Shrink

the style shrink

Al ruim vijftien jaar werk ik als stylist. Of zoals dat officieel heet: fashion stylist. En toch durf ik je met droge ogen te vertellen dat ik werkelijk helemaal niets met fashion heb. 

In of uit de mode: het zal me een worst wezen. Kleding, daar geloof ik wel in. Al vijftien jaar lang zie ik iedere dag wat de kracht van kleding is. Hoe de juiste kleding bij de juiste persoon ze keihard kan laten stralen. Hoe een shitty outfit iemand genadeloos onzeker kan maken. En al vijftien jaar hoor ik vrouwen, zowel in de krochten van Hilversumse televisiestudio’s als bij workshops, zich allemaal hardop afvragen: ‘Welke stijl past nu echt bij mij?’. Allemaal vrouwen die zich stuk voor stuk, net als jij en ik al jarenlang iedere dag opnieuw aankleden en die inmiddels het antwoord wel zouden moeten weten, toch?

Niet, dus. 

Omdat we enerzijds gewend zijn om kleding te zien als iets puur functioneels (lichaamsbedekking) en steeds weer horen hoe oppervlakkig het is (puur esthetisch) en anderzijds continue door allerlei media worden aangespoord om ‘het beste uit onszelf te halen’ (en dus ook uit ons uiterlijk) zitten we in een soort gek vacuüm. Zoeken naar je eigen stijl lijkt tegelijkertijd een noodzaak èn een overdreven missie zonder diepgang. Daarnaast is ons zelfbeeld na onze kinderjaren (en soms zelfs al tijdens) flink onderhevig aan invloeden vanuit onze omgeving, de maatschappij en de media. Niet zo gek dat we op een goed moment de kluts, of in dit geval de kledingstijl, kwijt zijn. 

Ik geef dolgraag workshops, waarin ik alle deelneemsters op een andere manier naar zichzelf en naar kleding wil laten kijken. Toen ik op een avond een workshop aan het geven was in het midden van het land (waar de hele zaal op zoek was naar haar eigen stijl) zat er een prachtige dame van 70 in de groep. Op een gegeven moment stak ze haar hand op en vroeg ze me hoe ze haar buikje kon verbloemen, het belemmerde haar en ze durfde niet te dragen wat ze eigenlijk heel mooi vond. 

Zelfvertrouwen komt niet met de jaren

Heel eerlijk: ik werd oprecht verdrietig van deze vraag. Ik was altijd in de blinde overtuiging dat het een gegeven was dat je zelfvertrouwen na het verliezen van je eigen haarkleur stevig, steady en onverwoestbaar zou worden. Dat met de jaren, onzekerheid volledig zou verdwijnen. Daar en op dat moment, heb ik besloten dat het tijd werd voor een iets serieuzere aanpak van mijn missie om vrouwen zich zelfverzekerder te laten voelen en ze geruisloos hun eigen stijl te laten ontdekken

En toen was er The Style Shrink

Ruim anderhalf jaar heb ik me verdiept in onderzoeken over de psychologie achter zelfbeeld en kleding. En met alle opgedane inzichten en kennis ontwikkelde ik mijn eigen theorie. Op basis daarvan hebben we verschillende lesmodules en testen (die gaat eind april live!). Daarmee kun je, haast als een formule, écht ontdekken wat je eigen kledingstijl is. Daarnaast wil ik je inzicht geven in je belemmerende gedachten die heel veel vrouwen hebben in relatie tot hun looks en je stap voor stap afscheid laten nemen van alles wat het niet leuk maakt om ’s ochtends voor je kledingkast te staan.

Met dit platform wil ik je je oogverblindende zelf laten zien en zijn.

Liefs,
Manon 
The Style Shrink 

Delen
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang tips, aanbiedingen en de laatste updates over mijn activiteiten.