The Style Shrink

Held op sokken

Vorige week droeg ik gekleurde (sport-)sokken in open sandaaltjes met hak.
Gekke combi? Ongebruikelijk, misschien.

Ik gooi graag mijn Stijl Archetypes iedere dag flink door elkaar en schuw het niet om mijn inner Urbanite naar buiten te laten komen middels een joggingbroek, die ik dan combineer met een paar flinke strassoorbellen omdat mijn inner Lover ook om aandacht schreeuwt.
En die tweestrijd kan dus ook uitpakken in partyshoes met sportsokken. 
Over smaak valt niet te twisten (en dat is maar goed ook) en dus kreeg ik uiteenlopende reacties toen ik een foto van die bewuste look postte op Instagram. Van ‘niet mijn ding’ tot ‘te gek’. 
All good.

van m’n sokken geblazen

Waar ik wel een beetje door van die bewuste sokken geblazen werd, waren de vele: 
‘Als je dat hier doet, verklaart iedereen je voor gek.’
‘Ik vind dit te gek alleen mijn man zou dit afschuwelijk vinden.’

Die schrikreactie was geen angst voor wat dorp X of man Y potentieel van mij zouden kunnen vinden. Wat me oprecht raakte, is dat we dus op volwassen leeftijd (dankjewel, profielfoto’s) nog zó bezig zijn met de mening van anderen. In de titel van m’n boek Kleed Jezelf Gelukkig zit een heel belangrijk woordje. Een sleutelwoord zelfs. Namelijk: jezelf.

Jouw kleding, jouw keuzes

Jouw kleding, is jouw tweede huid. Die zou mogen – ik heb een hekel aan het woord moeten, maar hier zou het bijna moeten staan – bestaan uit jouw keuzes. En die keuzes leiden uiteindelijk tot jouw geluk. Natuurlijk vragen sommige situaties (strandoutfit op je werk: maybe better not) om een klein beetje aanpassingsvermogen. Daar schuilt een soort wederzijds respect in, dat je niet uitspreekt door middel van woorden, maar door middel van de taal van je kleding. Maar zelfs midden in die aanpassing, is het belangrijk jezelf te blijven. Niet alleen voor jou, ook voor je geloofwaardigheid richting de buitenwereld. 

Heb dus een beetje lak. Heb dus een beetje lef. Draag waar je zin in hebt. Waar je je goed in voelt. En wees je eigen held op sokken. Of blote voeten. Als het maar bij jou past. 

Kun je daar een beetje hulp bij gebruiken? Of een klein duwtje in je rug? Geef jezelf mijn boek cadeau. 

Limited Edition Gift box:
met ‘Kleed Jezelf Gelukkig’
& gratis online training

Delen
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang tips, aanbiedingen en de laatste updates over mijn activiteiten.