The Style Shrink

Je kleding spreekt

Begin oktober kwam mijn boek Kleed Jezelf Gelukkig uit. Dat bericht ontketende een lawine aan super enthousiaste reacties: waarvoor dank! Er zat één berichtje bij van een dame die het behoorlijk oneens was met mijn stelling dat ‘kleding belangrijk is’. Ik citeer: 

‘Ach ja laten wij ons daar eens druk om maken bij gebrek aan andere zaken. Kleding is maar uiterlijk en ik geloof dat de echte kracht van iemand van binnen zit.’

De andere zaken die joanne3741640103 aanhaalt (waar we volgens mij op dit moment allesbehalve een gebrek aan hebben, maar dat terzijde) laat ik even voor wat ze zijn. Maar precies het zinnetje ‘kleding is maar uiterlijk’ geeft aan wat voor een taboe er nog rust op kleding. En niet alleen een taboe, ook verwarring. Behoorlijke verwarring. Want over datzelfde uiterlijk wat ‘maar uiterlijk’ is leren we onszelf al jong heel erg druk te maken. We krijgen overtuigingen aangeleerd en doorgegeven die ons beperken en die maken dat we, zolang we het niet ‘beter’ leren, in een vervelende, energievretende strijd met ons uiterlijk verwikkeld raken.

Te zeggen dat ‘kleding maar uiterlijk is’, lost die strijd niet op. 

Je kleding is je tweede huid.

Het is het enige wat tussen jou en de wereld in staat. En dus lijkt het mij vrij belangrijk dat je je er niet alleen zelf heel erg lekker in voelt. Maar dat je ook snapt dat je kleding altijd als eerste binnenkomt. En dus als eerste iets over je zegt, zonder dat jij nog maar een woord gesproken hebt. Of je dat nu wilt of niet: zo is ons brein ingericht. Ons brein is altijd op zoek naar snelle, makkelijke koppelingen. Een bezem en een puntmuts? Dat is vast een heks. En als het er uitziet als een heks, dan gedraagt het zich ook vast als een heks. Een flamboyante verschijning? Dan hebben we vast ook te maken met een flamboyante persoonlijkheid. De echte kracht die van binnen zit (daar ben ik het dan weer ontzettend met joanne3741640103 over eens), krijgt pas de kans om in volle glorie te schitteren als je er ook uitziet als ‘jezelf’. Als je kleding, je buitenkant, past bij wie jij van binnen bent. Als dat niet het geval is, ontstaat er taalverwarring. En wordt het een stuk lastiger om jouw echte kracht te laten zien. 

De code, de taal van kleding, leer ik je kraken in mijn boek Kleed Jezelf Gelukkig. Ik leer je hoe jij er uit kunt zien als jezelf. En ik leer je ook waarom ons uiterlijk zo gevoelig ligt en waarom we er zo mee worstelen. Omdat ik namelijk als missie heb om je lachend voor je kast en lachend voor je spiegel te krijgen. Zodat je volledig in je kracht en met een positieve mindset, je alleen nog maar druk hoeft te maken over andere belangrijke zaken. 

Je kleding spreekt

BESTEL NU MIJN BOEK ‘KLEED JEZELF GELUKKIG’ EN ONTVANG GRATIS MIJN NIEUWSTE MODULE T.W.V. € 59,-

Op 6 oktober zag mijn boek (lees: baby) ‘Kleed Jezelf Gelukkig’ het levenslicht. Het resultaat van iets waar ik maandenlang gigantisch veel liefde in heb gestopt. En ik kan niet…

23 augustus 2020

Haal het beste uit jouw lijf: ZO kleed jij je op je mooist!

We worden ons hele leven overvoerd met informatie over wat we wel en vooral ook niet mogen dragen als we kleiner/langer/dikker/dunner/vul-maar-in dan gemiddeld zijn (waarom is gemiddeld eigenlijk zo belangrijk?)….

8 juni 2020

Hoe kleding jouw persoonlijkheid weerspiegelt

Veel mensen hebben een ‘signature look’, een outfit (of een item) die ze met liefde en volle overtuiging dragen, die ze op een bepaalde manier definieert.  Anna Wintour heeft bijvoorbeeld haar…

17 april 2020
Delen
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

En ontvang tips, aanbiedingen en de laatste updates over mijn activiteiten.